Top

AVA Design Studio explores the "neighbourhood-approach" for Bain Consulting's new office

AVA Design Studio explores the "neighbourhood-approach" for Bain Consulting's new office

The design of Bain Consulting's office by Ar Vistasp Bhagwagar made sure that the office was not about placing work stations, but rather providing a choice of workspaces across the floor.

Corporate office design, Workplace design

The new office for the consulting power house spread over 50,000 sft of space, was set within the highest floor of a circular tower, and had to be a land mark in itself! The architects' approach towards the new consulting office embraced two key concepts: A Neighborhood approach, wherein each part is self sustaining and has a mix of work stations and cabins with views, natural light and all collaborative amenities included.

Secondly, we pushed for a colour palate that was untried and untested with this client before and needed a lot of gentle persuasion for acceptance! The design made sure that the office was not about placing work stations, but rather providing choice of work spaces across the floor.

Different orientations of work clusters and the planning approach helped to break up the space into many obvious zones, with each zone having a relation to the outside. The angular design of the reception with tones of rust and drift wood paneling was more lounge like. 

The central social space offers choice seating of a variety of configurations. The work zones are all sit-stand-friendly, height-adjustable tables that allow for changing postures in useable of these work stations.

The cafe is an amazing self service space with the angular red feature wall behind the coffee bar counter and the drop lights, planned as an open ceiling concept with panels of feature motifs providing acoustic balance.

Most Popular